Scholen-programma

Onder de naam ‘De haven komt naar je toe!’ wordt in 2021 wederom een bijzonder educatieprogramma voor scholen georganiseerd over de Rotterdamse haven.

Door verschillende Rotterdamse havenbedrijven worden gastlessen bij scholen op locatie gegeven en bijzondere programma’s aangeboden. Dit zorgt ervoor dat jongeren op een toegankelijke manier in aanraking komen met de haven in al haar facetten. Zowel voor primair als voortgezet onderwijs kan er twee weken lang genoten worden van een bijzonder educatieprogramma. De haven is nog nooit zo dichtbij geweest!

Vrijdag 3 september is het startmoment van het educatieprogramma, maar we bieden ook een optie aan scholen om de twee weken erna mee te doen aan het programma. 

De inschrijving voor scholen gaat binnenkort open. Houd onze website in de gaten om jouw school in te schrijven! 

GASTLESSEN EN HAVENMATERIAAL

GASTLESSEN EN HAVENMATERIAAL
Echte gastsprekers uit de Rotterdamse haven gaan gastlessen verzorgen, zowel fysiek als digitaal. Verschillende werknemers vertellen het verhaal over hun dagelijkse werkzaamheden. Denk aan een duiker, kapitein of een roeier! Zij nemen de groep of klas mee in de avonturen die zij iedere dag in de Rotterdamse haven beleven. En sommige bedrijven nemen zelfs bijzonder (haven)materiaal mee naar jouw school, zodat deze gastles nooit meer vergeten gaat worden!

HAVENBELEVING

HAVENBELEVING
Wanneer de situatie het toelaat (de regelgeving rondom Covid-19 in Nederland is leidend), dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan een havenbeleving! Dit betekent dat jij met jouw groep/klas naar een specifieke locatie gaat (in de Rotterdamse haven) om een havenbeleving te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een bijzonder schip!

Met verschillende doe-activiteiten wordt de groep/klas uitgedaagd om op een actieve manier te leren over de Rotterdamse haven en het bedrijf waardoor het programma wordt aangeboden. 

MUSEUMSESSIE

MUSEUMSESSIE
Wanneer de situatie het toelaat (de regelgeving rondom Covid-19 in Nederland is leidend), dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan een Museumsessie! In samenwerking met diverse musea zijn er bijzondere programma’s opgezet. Het gaat om de volgende musea: 
 

  • Maritiem Museum
  • Mariniersmuseum
  • Belasting & Douane Museum
  • Wereldmuseum

Bij ieder museum staat tijdens het aangeboden programma de haven van Rotterdam centraal.

Op een afgesproken tijdstip en datum wordt er bezoek gebracht aan één van de deelnemende musea. Een rondleiding door het museum wordt gecombineerd met doe-activiteiten waardoor er op een speelse manier les wordt gegeven.

LESMATERIAAL

LESMATERIAAL
Graag nemen we jouw groep of klas mee op ontdekkingsreis om meer te leren over de haven. Een aantal (educatieve) partners heeft lesmateriaal- en pakketten ontwikkeld over de Rotterdamse haven. De lessen zorgen ervoor dat jouw klas/groep alle ins en outs van de Rotterdamse haven leert.

Wellicht maakt jouw school al gebruik van zo’n lespakket. Zo niet kijk eens rond tussen het door ons geselecteerde lesmateriaal. De meeste hiervan worden kosteloos aangeboden en kun je dus direct gebruiken! Behandel de haven in je klas bijvoorbeeld tijdens een projectdag, themaweek of gewoon tijdens aardrijkskunde, economie, techniek, wereldoriëntatie of LOB.

Het lesmateriaal kan zelfstandig uitgevoerd worden in de groep of klas met de gebruikelijke begeleiding van een docent.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.