Scholen-programma

Nu scholieren niet naar de Wereldhavendagen konden komen, kwam de haven naar de scholen toe. Onder de naam ‘De haven komt naar je toe!’ werd in 2020 een bijzonder educatieprogramma voor scholen georganiseerd over de Rotterdamse haven.

Het programma ‘De haven komt naar je toe!’ is gericht op primair- en voortgezet onderwijs.
Dit zorgt ervoor dat jongeren op een toegankelijke manier in aanraking komen met de haven in al haar facetten.

Het programma is reeds uitgevoerd in september 2020. De scholen die zich hebben ingeschreven van te voren zijn gekoppeld aan de verschillende bedrijven die mee doen aan dit educatieprogramma. Hieronder lees je meer over de verschillende onderdelen die er waren dit jaar. 

GASTLESSEN

GASTLESSEN
Echte gastsprekers uit de Rotterdamse haven gaan gastlessen verzorgen! Verschillende werknemers vertellen het verhaal over hun dagelijkse werkzaamheden. Denk aan een duiker, kapitein of een roeier! Zij nemen de groep of klas mee in de avonturen die zij iedere dag in de Rotterdamse haven beleven.

HAVENBELEVING

HAVENBELEVING
In dit bijzondere jaar komt de haven dichterbij dan ooit bij de scholen. Met de Havenbeleving is ontvangen de scholen (haven)materiaal! Zo wordt er op verschillende scholen een veiligheidsplein ingericht, komt er een duiktank op een schoolplein te staan en moeten sommige scholen aan de bak op een hindernisparcours! De haven is nog nooit zo dichtbij geweest!

LESPAKKETTEN

LESPAKKETTEN
Graag nemen we jouw groep of klas mee op ontdekkingsreis om meer te leren over de haven. Een aantal (educatieve) partners heeft lesmateriaal- en pakketten ontwikkeld over de Rotterdamse haven. De lessen zorgen ervoor dat jouw klas/groep alle ins en outs van de Rotterdamse haven leert.

Wellicht maakt jouw school al gebruik van zo’n lespakket. Zo niet kijk eens rond tussen het door ons geselecteerde lesmateriaal. De meeste hiervan worden kosteloos aangeboden en kun je dus direct gebruiken! Behandel de haven in je klas bijvoorbeeld tijdens een projectdag, themaweek of gewoon tijdens aardrijkskunde, economie, techniek, wereldoriëntatie of LOB.

Het lesmateriaal kan zelfstandig uitgevoerd worden in de groep of klas met de gebruikelijke begeleiding van een docent.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.