Koninklijke Marine Experience

Ontdek de wereld van de Koninklijke Marine op 4 & 5 september in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen!

Op de Parkkade strijkt de Koninklijke Marine neer met de ‘Koninklijke Marine Experience’. Er zijn diverse innovatieve stands, een Virtual Reality trailer waarbij je virtueel door een marine fregat kan bewegen en in een esports gaming booth kun je games spelen tegen de militairen. Via een educatief en interactief programma zullen de vele aanwezige mariniers bezoekers voorlichten over de mogelijkheden van werken bij de Koninklijke Marine en specifiek het Korps Mariniers. De Mariniers nemen allerlei uitrusting en materialen mee waarmee zij over de gehele wereld inzetbaar zijn.

“Qua Patet Orbis” (zo wijd de wereld strekt).

Er ligt een groot marine patrouilleschip, de Zr. Ms. Friesland (Ocean-going Patrol Vessel, OPV), de mijnenjager Zr. Ms. Schiedam en landingsvaartuigen van het Korps Mariniers! Deze liggen aan de kade, maar zijn helaas dit jaar niet te bezoeken.

Je komt van alles te weten over het werk van de Koninklijke Marine bij de diverse informatieve stands in het mariniersdorp. Er is een stand met verschillende wapens, je kunt iets vragen aan een operator van een speciale eenheid maar ook over het optreden in de verschillende klimatologische omstandigheden waaronder de mariniers veelvuldig opereren! Denk hierbij aan de woestijn, bergen, jungle maar ook in de sneeuw. Dit te voet of met voertuigen en/of (last)dieren die ze daarvoor gebruiken ter ondersteuning om hun opgedragen missie succesvol tot uitvoer te kunnen brengen. Tevens is het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is en wat het met je doet om een echt wapen ter hand te nemen, patronen (losse flodders/blanks) af te vuren en hoe lastig het is om juist veilig met een wapen om te gaan. Een hindernisbaan om jouw skills en uithoudingsvermogen te testen ontbreekt ook dit jaar niet! Durf jij deze test al aan?

Bij de Korps Zeekadetten kun je leren trossen en “keesje” gooien! Lukt het jou om in één keer raak te gooien? En als laatste kun je de marine ook in het klein beleven bij de Mini-marine met hun modelbouw schepen.

Zien we je tijdens de Wereldhavendagen op 4 of 5 september? 

De Koninklijke Marine Experience is in het weekend voor iedereen geopend. Er moeten wel van tevoren een tijdslot gereserveerd worden. Klik hieronder je gewenste dag en tijd aan en reserveer daarmee direct zonder kosten je tijdslot van drie uur op zaterdag 4 of zondag 5 september!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.