Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Droge voeten en schoon water: samen met jou. Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werkt dagelijks hard aan het waterbeheer.

De gevolgen van klimaatverandering zorgen voor grote uitdagingen voor het waterbeheer: de zeespiegel stijgt, er vallen meer hevige regenbuien, er zijn vaker periodes van droogte en hitte en de rivierafvoeren zijn extremer. Naast de zeespiegelstijging hebben we ook te maken met bodemdaling. Kortom, veel werk aan de winkel. Uw hulp daarbij is belangrijk en hard nodig. Op deze pagina vindt u informatie over wat wij als waterschap doen, waarom dit belangrijk is en wat u zelf kunt doen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u doen om regenwater af te voeren en bij hitte voor verkoeling te zorgen? Als u een tuin heeft kan die een rol spelen bij het afvoeren van regenwater. Bijvoorbeeld door tuintegels te vervangen door grind en gras. Of door een regenton te plaatsen. Dit voorkomt schade aan uw huis en zorgt ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd. Kijk op www.hhsk.nl/tuintips voor meer suggesties. Ook kunt u zich aanmelden als dijkwacht en het waterschap zo helpen om de laag gelegen polders tegen wateroverlast te beschermen.

Check hier diverse filmpjes van de Stand van ons water.

Bezoek website

Andere activiteiten

 
Water in de stad - hoe beheren we water in de stad?
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.