Provincie Zuid-Holland

Actief op

Combined Shape
vr. 3, za. 4 & zo. 5 Sept
Bekijk programma

De provincie Zuid-Holland is een echte binnenvaartprovincie. Met Rotterdam als wereldhaven en toegangspoort tot Europa, 50 binnenhavens en 6 containerterminals is er een uitstekende basis voor goederenvervoer over water. Maar de Zuid-Hollandse wateren worden ook steeds meer gebruikt door recreatieschippers en sporters, zoals roeiers. Als provincie Zuid-Holland willen we ervoor zorgen dat hoe je je ook verplaatst over onze vaarwegen, dat dit snel, veilig en duurzaam kan.

De vaarwegen in Zuid-Holland worden druk bevaren door binnenvaartschippers. Eén binnenvaartschip zorgt er gemiddeld voor dat er zo’n 40 tot 60 vrachtwagens van de weg blijven. Dat is niet alleen efficiënt, het is ook goed voor de doorstroming van het verkeer op de weg. Een betere spreiding van vervoer via de weg, het spoor, én goederenvervoer over water, zorgt voor een nog beter bereikbaar Zuid-Holland. En daar zetten we ons als provincie, samen met vervoerders, verladers en ondernemers voor in.

Om ervoor te zorgen dat je kunt reizen in Zuid-Holland, beheert de provincie ongeveer 550 kilometer aan provinciale wegen, 130 kilometer provinciale vaarwegen, 250 kilometer aan oevers en bij elkaar bijna 700 bruggen, sluizen, viaducten, tunnels en duikers. Die moeten we natuurlijk ook onderhouden. Zo zorgen we voor de veiligheid voor jou als reiziger én houden we Zuid-Holland bereikbaar.

Steeds meer drukte op onze vaarwegen heeft ook effect op de veiligheid, gezondheid en leefomgeving in Zuid-Holland. We willen reizen in Zuid-Holland zo veilig en duurzaam mogelijk maken. Zo geven we o.a. voorlichting over veilig roeien en zetten we boa’s in voor handhaving van de vaarregels op het water. En samen met verladers, vervoerders, havens, Europa en vele andere partijen zetten we in op de transitie naar duurzame brandstoffen, zoals waterstof en elektrisch, en zorgen we voor laadinfrastructuur om deze transitie mogelijk te maken.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.