Terugblik

Onder de naam ‘Port Stories 2020’ werd op 4 & 5 september de Rotterdamse haven in het zonnetje gezet met allerlei verhalen. De haven werd dit jaar naar de mensen toe gebracht.

Port Stories 2020

Nadat we op vrijdag 4 september 2020 de haven naar diverse scholen in de regio hebben gehaald, stond zaterdag 5 september 2020 in het teken van de Digital Port Day. De hele dag vertoonden de website en social media van de Wereldhavendagen een unieke blik in het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven.

Met drone-robots Amy en Djimmy had de Digital Port Day twee unieke presentatoren, die vanuit de lucht een nieuw perspectief op de Rotterdamse haven hebben gegeven. Samen met ‘Digital Port Reporters’ Kirsten en Remco namen ze het publiek mee in unieke vlogs en livestreams over bijzondere en innovatieve havenbedrijven en schepen. Ook waren er prachtige videobeelden met hoogtepunten van de afgelopen edities van de Wereldhavendagen. De dag werd uiteraard traditiegetrouw afgesloten met een videoregistratie van de avondshow met vuurwerk.

Van dinsdag 1 tot en met woensdag 30 september 2020 was er aan de buitengevel van het Maritiem Museum ‘IN BEELD’ te zien – een foto-expositie met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen. Deze beelden zijn ook online te bekijken op deze pagina.

Samen met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam is er op 4 en 5 september 2020 LIVE radio gemaakt. Het programma is door hbo-studenten ontwikkeld en uitgevoerd en vanuit de prachtige Maasfoyer in het Nieuwe Luxor met uitzicht over de Erasmusbrug, konden luisteraars op de website en in de ether meeluisteren en –kijken met diverse havenreportages, interviews en livemuziek.

Alle Port Stories zijn hier terug te vinden 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.